Sunday, November 26, 2006

Fairtrade


Voor het tweede jaar op rij voert Oxfam Fairtrade een schitterende publiciteitscampagne.

Nu wordt te pas en te oppas overal in de media tetterwijf Lieve Blancquaert naar voor geschoven als grote bezielster van heel die actie maar eigenlijk was zij, wat ze zelf ook mag beweren, enkel en alleen de portrettentrekster van dienst.

Het ware brein achter al dat moois is ons aller LLL.
Wij wisten al dat LLL een verschrikkelijk handige kerel is. Ooit schoot hij succesvol Panamarenko ter hulp toen die één van zijn mechanische kiekskes niet meer aan het kakelen kreeg.
Daarnaast is LLL een begenadigd sportbeest, hij draait zijn hand niet om voor een jaarlijkse marathon of drie, vier (eat your heart out, Koen Fillet !).
LLL is tevens "the last of the real DJ's". Hij draait nog plaatje na plaatje (in plaats van heel de klerezooi tegelijkertijd), hij laat elke nummer helemaal uitspelen en maakt geen lelijke krassen op het vinyl.
LLL is ook een fantastisch fotomodel. Eeuwen geleden poseerde hij voor ondergetekende à la Rodin en in blote poep op een afgedankte wc-pot midden het Feldheimpark. Het uit die hilarische sessie resulterend kiekje,waarvan helaas geen digitale versie beschikbaar is, leverde mij nog de elfendertigste prijs op in een Humo-wedstrijd.
Afin, LLL is de vleesgeworden polyvalentie. Dat moet ook wel als je hoofdberoep eruit bestaat de wereld te verbeteren ! (Let op, met dit laatste zinnetje is absoluut geen cynisme gemoeid, geef ons duizend LLL's en de aardkloot is gered !)

Ik zei dus dat al dat fijns van Oxfam uit de koker van LLL ontsproten is. Dat was ook reclamemens Jens Mortier niet ontgaan en algauw stond die in de Spoorwegstraat met een vette cheque te zwaaien. Maar onze held gaf niet toe, hij blijft voor Oxfam werken.

Edelmoedig ? Idealist ? Ja, mijn gat !

't Zit namelijk als volgt. LLL doet ook het veldwerk voor heel die Oxfamcampagne. Zo drapeerde hij persoonlijk de druiventrossen rond Konijnentand zijn lelijke smikkel en mocht hij en hij alleen al die snoepjes op Dina Tersago haar fantastisch lijf leggen. Dat wit poeder op Leki's body, dat heeft hij met zijn eigen handige vingertjes aangebracht. Akkoord, vorig jaar moest hij dienen dikke van Vilvoorde in een ton hijsen en de gecombineerde okselgeur van Barman en Thielemans was ook niet echt te harden. Maar wie herinnert zich nog die prachtmadam (haar naam ontgaat mij) die vorig jaar hoogst sensueel zat te wezen in een bad vol chocolade ?
Wie denk je, mocht achteraf die chocolade van haar fijn velletje likken ? Jawel !

Je zou voor minder bij Oxfam Wereldwinkel blijven. Trouwens, ik heb het lijstje voor volgend jaar onder ogen gekregen. Inge Vervotte, Freya, Laura Lynn,Evelyn Panamarenko, Heidi Klum, Monica Sweetheart (googel die laatste maar eens als de klein mannen slapen zijn) ... en Geert Bourgeois. Die moet je afvoeren LLL, die gaat nooit zijn fikken van Laura kunnen afhouden.

Al16