Thursday, November 30, 2006

In de Fnac


Vanmiddag de Fnac binnengelopen. Moest nog een besteld boek voor R ophalen.

Pech, er staan bij de boeken-infodesk al wel 20 charels aan te schuiven.
Eentje stoot mij na een tijdje aan en fluistert : "Elk jaar opnieuw hetzelfde, net die dag dat ik langskom voor mijn interessante titel staan al de collega's hier ook." Ik :"Interessante titel ? ". Hij : "Welja, wij werken voor BV's en politici en naar het jaareinde toe worden die telkens door de pers lastiggevallen met de fameuze eindejaarsvragen. Je weet wel : wie is dé figuur van het afgelopen jaar, dé markantste gebeurtenis, beste cd, beste boek ... . Mijnheer, onze werkgevers lezen helemaal geen boeken, die hebben daar geen tijd voor, sommigen kunnen nauwelijks lezen ! Of neem mijn baas, Bert, die kan als minister van Cultuur toch moeilijk naar waarheid verklaren dat hij in 2006 beduidend meer genoten heeft van de nieuwste Kiekeboe dan van de laatste Sus en Wis. Dus komen wij hier bij de specialisten terzake om een gepaste boekentitel die we onze patron kunnen influisteren." Ik, luid genoeg zodat al die pipo's voor ons het ook kunnen horen : " - How I made it into Al's column - van Monica Sweetheart". Hij : "Wat, wie ?" Ik weer : "Wel een interessante titel ! Ken je dat boek niet ? Erudiet, misschien een tikkeltje gewaagd, maar biedt een verfrissende kijk op de dingen, staat trouwens al maanden bij de aanraders in The Times Literary Supplement."
Al die mannen voor mij, als uit één mond : "Schrijft da hier ne keer op !"

Ze gaan bij Humo, Knack, De Standaard, De Morgen en tutti quanti misschien raar opkijken, maar uw dienaar kon om halftwee tijdig terug inprikken.


**************************

Hierboven staat Beth Ditto, frontvrouw van de Amerikaanse punkband Gossip. Zij werd, om bij ons dagthema te blijven, door New Musical Express verkozen tot meest "coole" persoonlijkheid van het jaar. Rare kwieten daar bij NME, geef ons maar Monica.
Nu, je kan jezelf rot zoeken, maar van Gossip ga je hier nergens ten lande vinyl of een CD vinden. Werd gewoon niet uitgebracht in Europa. Maar ...wat ligt er te blinken tussen de prijzen van de Curieus-kwis ... jawel, een spiksplinternieuw exemplaar van hun 12 inch "Arkansas Heat". Waarop wachten jullie nog ? Inschrijven !

No comments: