Friday, February 16, 2007

The Guns of Noskoem (vrij naar The Clash)


Recent zat in het VRT-nieuws een item over de inzameling van illegale wapens waarbij de kijker een blik werd gegund op de aanzienlijke buit van het Zaventemse politiecommissariaat. ’t Was even slikken ! Hebben de plaatselijke foorreizigers hun schietbarakken leeggehaald, bevond zich hier een geheim wapendepot van Gladio of lopen d’er in onze Smurfengemeente werkelijk zoveel wapenzotten rond ?


Plaatselijke (would-be) jagers, een vijftal, maken elk jachtseizoen opnieuw het landelijk gebied tussen Zaventem en Nossegem onveilig. Stel je voor : waar je daar ook staat, nooit ben je verder dan 200 meter verwijderd van een frequent gebruikte straat, weg of pad! En hoever reikt zo’n jachtgeweer ?!

Op een koppel hazen, een tros konijnen en één enkele hopeloos verdwaalde fazant na valt daar absoluut geen wild te bespeuren(gezien de aanwezigheid van het ondergegraven stort drink ik trouwens nog liever Socrates’ gifbeker dan één van die beestjes ook maar aan te raken), dus hebben die mannen er niets beters op gevonden dan het plaatselijk vogelbestand neer te knallen en daarbij geen beschermde soort te ontzien (een bloedverwante van mij kan dat getuigen).

Het is ronduit schandalig dat die kerels geen strobreed in de weg wordt gelegd !
Jagen is een smurfensport zeker ?

Allé, misschien hebben die idioten intussen het licht gezien en leverden ook zij hun geweren in.

No comments: