Tuesday, April 24, 2007

O.L.H. Maleizenvaart

Wellicht ligt er geen hond van wakker, maar de Jee-Cee op het Driesplein in Nossegem moet uiteindelijk wel degelijk plaats maken voor een parochiezaaltje met een appartement er bovenop. Verac rules !

E. H. Herroelen zal zijn pronkstuk persoonlijk van de schroothoop komen redden (naar alle waarschijnlijkheid zo rond 17 mei, enige symbolische geladenheid is altijd mooi meegenomen) en het op zijn rug helemaal naar Maleizen dragen. Dat feit wordt dan binnen een jaar of vijftig de eerste aanzet tot zijn zaligverklaring.

Het doet niet ter zake, maar het schiet mij plots te binnen dat onze zwartrok van de Noskoemenaars ooit de bijnaam “Zwierbol” kreeg toegedicht. Ik wil liever niet weten waarom, maar mij zal je, in verband met hem, die troetelnaam nooit horen gebruiken. Dat doet immers veel te veel onrecht aan de enige echte “Zwierbol”, de heel wat sympathiekere Zaventemse snor van de eeuw : Y D.

2 comments:

Anonymous said...

Als de zwette van zijn pastorie naar de kerk ging had hij een zwart zakske aan zijn kleed hangen waarmee hij lustig zwierde. Als 'm terug naar huis ging hoorde je het geld rinkelen. Dit zou de naam zwierbol kunnen verklaren. "Voor de parochiale noden" of "voor de verwarming van de kerk". Sacerdos Zwartzakos

Anonymous said...

En ik maar denken dat "zwierbol" een ziekte was!!!