Saturday, January 20, 2007

Grote Smurf in Het Nieuwsblad

Eén klein rondje Smurf-bashen nog. Het over 2 pagina's van Het Nieuwsblad uitgesmeerde vraaggesprek met onze burgervader smeekt er immers om.

Zelden trouwens een interview zo bol weten staan van de zelfingenomenheid, ja zelfs overloze pretentie vanwege de geïnterviewde. Wat moet je anders denken van iemand die zich in zijn openingszin maar meteen op één lijn zet met wereldleiders en topmanagers ? Valse bescheidenheid misschien ?

Grote Smurf geeft er nog meer lappen op. Zo predendeert hij 70% van zijn inwoners bij naam en voornaam te kennen.
Tiens, 't zal dan waarschijnlijk puur toeval zijn dat hij mij meermaals met mijn broers verwart. Laatst, tijdens een officiële plechtigheid, hield hij zelfs een, mij totaal onbekend, toevallig naast mij gezeten delletje voor mijn dochter. Bedankt, 't is proper !

Onze meesterpsycholoog (geurt dat Succes Motivation Institute niet verdacht veel naar LSP en soortelijke oplichterijen ?) stelt ook verheugd vast "dat met elke nieuwe verkiezing de kiezer slimmer wordt en bewuster van zijn of haar keuze". Wel, dan waren op 8 oktober jongstleden een behoorlijk aantal Zaventemse kiezers toch op zijn minst in een lichte staat van acute zinsverbijstering. Want wie kiest er nu "bewust" voor een verlicht despoot en voor een hansworst die te pas en te onpas play-backend zijn broek afsteekt, een venijnige, beroepsdeontologie niet zo nauw nemende pillendraaister die constant naast haar schoenen loopt, een exhibitionistisch taxi-chauffeur, een aldoor dronken sujet dat zelden in wakkere toestand een vergadering uitzit, een uittredend deputé voor wie het uitkiezen van haar dienstvoertuig zowat de grootste intellectuele arbeid was die ze zich afgelopen legislatuur getrooste, enz. ... ? Raar volkje die Zaventemmenaars.

In 2012 mag men, zo lees ik nog tussen stapels onzin en zelfverheerlijking door, onze wereldleider afrekenen op 3 projecten.
Te weten een atletiekpiste, waken over de (economische, ecologische en financiële) toekomst van Zaventem en het vrijwaren van het karakter van de gemeente tegen de tendenzen van verstedelijking.

De verstedelijking een halt toeroepen, da's pas mooi. Maar waarom heeft hij het 3 lijntjes eerder dan over een stadsgenote ?

Wat dat waken betreft, dat hij dat maar niet aan dat ene sujet toevertrouwd.

Een atletiekpiste ! Godbetert, waar haalt hij het ? Eerst gooit hij elk mogelijk voet- en veldwegeltje vol beton of klinkers, drijft hij daardoor alle joggers tot wanhoop en naar de orthopedist en dan gaat hij een atletiekpiste aanleggen ?

Die piste zal er in 2012 vast liggen hoor. Ik ken zelfs al de naam voor het stadion waarin ze zal huizen(zie vorige post).
Geheel in de geest van wat volgens Big Smurf een politiek is die menselijke warmte uitstraalt, zal er tegen die tijd zelfs al menig braderie, Kerst-, avond- of rommelmarkt en Smurfenbal hebben plaatsgevonden. Ja, misschien zelfs een atletiekactiviteit : een 24-urenloop ten voordele van de carnavalsvereniging of de Smurfenvrouwengilde.

No comments: