Wednesday, January 3, 2007

Nonkel Bob's radio




Ik ben nooit bijster wild geweest van radio en sinds die debiele reclamespots hun opwachting maken op de VRT-zenders vind ik het zelfs een behoorlijk ergerlijk medium.
Als auditief behang bij een middagdutje zet ik Klara (daar heb je geen of nauwelijks publiciteit) wel eens op maar voor het overige heerst hier in Noskoem meestal de cd-speler.

Sinds kort maak ik echter graag een uitzondering voor "Bob Dylan's Theme Time Radio Hour" van de Amerikaanse satellietradio "XM". Jawel, wekelijks duikt nonkel Bob in zijn hoogstpersoonlijke platencollectie en bakt hij telkens een eclectisch programma rond een welbepaald thema. Kwamen ondermeer al aan bod : "Food", "Tennessee", "Drinking", Guns", "The Devil", "Time", "Wedding", "Divorce", enz ... (hier de volledige lijst).

Stuk voor stuk zij het prachtige songs uit het groot Amerikaans liedjesboek van afgelopen eeuw. Er zitten heel wat vergeten tot onbekende pareltjes tussen en His Highness praat zelf alles met zijn grappig geneuzel aan mekaar. Wanneer doen in hier Vlaanderen Arno, Patrick Riguelle of Barman zoiets ?

XM is betalend maar vanaf dit jaar zenden ook BBC Radio 2 en BBC 6 Music het programma uit. Beter nog : een naarstige fan zette alle voorbije episodes downloadbaar op het internet. De platenbizz-gestapo was er als de kippen bij om de site af te sluiten, maar niet getreurd echter, op deze mirror vind je (voorlopig) nog alle afleveringen.
*************************************************************
PS : Vergeet die polemiek maar, YG heeft het te druk met postzegels kleven.